Menu

Napredna uporaba orodij Oracle Business Intelligence

Društvo SIOUG je v sodelovanju s podjetjem Qubix organiziralo dve dvodnevni hands-on delavnici z naslovom Napredna uporaba orodij Oracle Business Intelligence (Advanced OBI). Obeh delavnic se je skupaj udeležilo 46 udeležencev iz 22 podjetij. Delavnica je bila namenjena tako obstoječim uporabnikom orodij Oracle Business Intelligence, kot tudi tistim, ki orodij Oracle Business Intelligence dosedaj niso uporabljali, želeli pa so preveriti njihove zmožnosti.

Oracle Business Intelligence je celovita in sodobna platforma za izdelavo in izvajanje aplikacij poslovne inteligence. Različnim tipom uporabnikov omogoča na osnovi enotne integrirane arhitekture izdelavo in učinkovito izvajanje ad-hoc poizvedb in analiz, izdelavo in vključevanje analiz v nadzorne plošče, kreiranje in distribucijo kompleksnih poročil, uporabo na mobilnih napravah, kreiranje sistemov kazalnikov, prilagojenih potrebam podjetja, večdimenzionalne OLAP analize in napovedne analitike. 

Delavnica je bila tipa hands-on, kar pomeni, da so udeleženci lahko spoznali in praktično preizkusili:

  1. zmožnosti OBI pri vizualizaciji podatkov,
  2. pripravo geo podatkov in njihovo vključitev v OBI analize,
  3. možnosti vključevanja in združevanja podatkov iz različnih podatkovnih virov,
  4. izdelati poročila in distribuirati kompleksna poročila,
  5. kreirati svoje lastne mobilne aplikacije.

Podrobnositi urnika in kratek opis predavanja si lahko preberete tukaj. Vsa predavanja so izvedli predavatelji podjetja Qubix: Mojca Gros, Mirnesa Zaman in Žiga Vaupot.

Udeleženci so večinoma ocenili, da je delavnica v celoti izpolnila njihova pričakovanja ter, da so bili z njeno izvedbo zelo zadovoljni. Pri tem navajamo nekaj komentarjev udeležencev:

"Glede na moje predhodno nepoznavanje orodij, mislim, da sem na predavanju pridobil osnovne informacije o uporabi na podlagi katerih bom lahko pričel z uporabo le-teh. Všeč mi je bila predstavitev dejanskih primerov in praksa uporabe."

"Dobri predavatelji, sistematično prikazovanje vsebine, dobre vaje."

"Res je bila vsebina predstavljena na živih demonstracijah. Udeleženci smo lahko uporabili orodja in preizkusili vaje. 100% uporabna literatura. Predavatelji delajo z OBI v resničnem svetu - niso samo teoretiki."

Za vse informacije o delavnici vam je na voljo g. Žiga Vaupot (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).