Menu

vsebina dbaChristian Antognini, Trivadis, je vodilni neodvnisi strokovnjak za področje učinkovitega delovanja in optimizacije performans Oracle baz podatkov. Dosedaj je že nekajkrat predaval na strokovnih srečanjih SIOUG in je s svojimi predavanji vedno pritegnil veliko pozornost. Leta 2014 je luč sveta ugledala 2. izdaja njegove uspešnice Troubleshooting Oracle Performance (Apress, 2008/2014). Christian objavlja svoje delo na svoji spletni strani antognini.ch.

Predavanja Jožeta Senegačnika, DBprof, so brez dvoma najbolj obiskana predavanja kateragakoli predavatelja v dvajsetletni zgodovini strokovnih srečanj SIOUG. Tudi za letošnje srečanje pripravlja Joc dve predavanji. Domače barve bodo na SIOUG 2015 zastopali še Mitja Golouh, 3Gen, Urh Srečnik, Abakus plus, in Boštjan Harnik iz ljubljanskega podjetja SRC.SI. Iz slovenske podružnice Oracle je svoje predavanje prijavil tudi Darko Kastelic.

V aprilu smo v Zagrebu skupaj s HrOUG organiziral Real World Performance Tour dogodek, na katerem so predavali vodilni Oracle strokovnjaki iz tega področja: Tom Kyte, Graham Wood in Andrew Holdsworth. Vlado Barun prihaja iz iste skupine v Oraclu, ki je zakrivila omenjeni dogodek, zato upravičeno pričakujemo, da bodo njegova predavanja naletela na odličen odziv. 

Že nekaj let je stalni predavatelji na strokovnih srečanjih SIOUG tudi Zoran Jovanović iz zagrebškega podjetja In2. Ivica Arsov prihaja iz Makedonije ter zastopa podjetje Technologica. Z velikim zanimanjem pričakujemo Amija Aharanovicha iz podjetja Brillix iz Izreala. Ami je redni predavatelj na Oraclovih konferencah v Izraelu in v svetu (Oracle Open World) in je aktiven član vodstva Izraelskega društva Oracle uporabnikov. In nenazadnje je tu Piet de Visser, ki pravzaprav ni manjkal na nobenem od zadnjih SIOUG-ov.