Menu

Med Druge vsebine smo razvrstili predavanja, ki jih nismo mogli opredeliti v nobeni izmed šestih področij. Gre za predavanja iz področja informacijskih poslovnih sistemov in Oracle Supporta.

   

Povezanost od klika-spremembe na spletu do planiranja proizvodnje v KOPA ERP sistemu – WERP (Mobilne rešitve, web service, REST, ORACLE baza, APEX, BIG DATA)

 

Povezanost med različnimi sistemi postaja izjemnega pomena in časovni zamiki od trenutka, ko nastane potreba, do tega, da jo začnemo izpolnjevati, niso več sprejemljivi. Sistemi, ki temeljijo na Oracle bazi so sposobni kvalitetno in hitro obdelati velike količine podatkov in ne samo tistih, ki se pojavljajo znotraj sistema, ampak tudi ostalih, ki nastanejo nekje zunaj. Kopa kot podjetje, ki se poglobljeno ukvarja s proizvodno problematiko, planiranjem in  spremljanjem ter optimizacijo procesov, je v zadnjem obdobju veliko razvojnega čas namenil odpravi tistih časovnih zamikov, ki se na prvi pogled  zdijo izven obsega ERP sistemov, v resnici pa ni tako.  Z rešitvami, ki so razvite v javi in tečejo na vseh mobilnih napravah in sistemom Rest servisov, npr. potnik, ki zbira naročila na terenu, takoj, ko potrdi določeno količino, sproži mehanizme v ERP sistemu in v tistem trenutku se začne vse, da je zahtevana količina pravočasno na razpolago. Podobno je s sistemom, ko kupec v spletni trgovini naroči in to z avtomatizmom pride do ERP sistema  in se v najkrajšem možnem času tudi odpremi. Kaj pa podatek, da bo sončen vikend? Ali je smiselno, da zaradi tega proizvodnja pripravi več mesa za žar?

   

Uvedba Oracle EBS - kaj bi drugič naredili drugače

   
 

Kaj mi novega nudi Oracle podpora?

  V predavanju bomo pregledali novosti, ki smo jih med dvema SIOUG konferencama vpeljali v MyOracleSupport, kaj prinašajo in kako jih vključiti v vsakodnevno delo z Oracle tehnologijo, aplikacijami in strojno opremo.

Omenili bomo tudi novosti na področju Advanced Customer Supporta.