Menu

1. SIOUG DBA Meetup

Torek 2. junij 2015, Comtrade, Ljubljana

Po zgledu podobnih dogodkov po svetu, bomo tudi pri nas organizirali občasna srečanja, ki bodo služila povezovanju vseh, ki nas zanima delovanje in uporaba Oracle podatkovne baze

Na prvem srečanju nam bo Ognjen Antonič predstavil izkušnje in izzive sistemov v dejanskem (realnem) času na klasični Oracle bazi.

Pridružite se nam na brezplačnem dogodku v torek 2.6. v prostorih podjetja Comtrade v Ljubljani!

Preberi več

2. SIOUG DBA Meetup

Četrtek, 10. marec 2016, Telemach, Ljubljana

Na našem drugem srečanju nam bo Mitja Golouh iz podjetja 3GEN predstavil pregled diskovnih tehnologij skozi oči DBA-ja, predvsem na kaj je potrebno biti pozoren pri konfiguraciji. Poleg tega bomo pogledali, kako si lahko pomagamo z orodjem za testiranje Oracle Orion pri merjenju in ali se diskovni sistem obnaša po naših pričakovanjih, preden na njem zaživi produkcija.

Pridružite se nam na brezplačnem dogodku, ki bo v četrtek, 10.3.2016 ob 16:30, v prostorih podjetja Telemach na Brnčičevi 49 v Ljubljani!

Če imate zanimivo temo in ste jo pripravljeni predstaviti na enem od bodočih srečanj, ste vabljeni, da stopite v stik z nami.

Preberi več

3. SIOUG DBA Meetup

Sreda, 13. april 2016, RC IKT, Tehnološki park Kranj

V društvu SIOUG smo se na pobudo podjetja Abakus plus, ki je tudi pokrovitelj dogodka, odločili organizirati tretji DBA Meetup dogodek v Sloveniji. 

Tokrat se dobimo v sredo, 13.4.2016 ob 15:45 na lokaciji RC IKT - Tehnološki park Kranj, Ljubljanska c.24, Kranj.

 

Preberi več

rwp logo520x168

DELAVNICA ZAKLJUČENA !

SIOUG Real World Performance delavnica
torek 10. maj – petek 13. maj 2016, Ljubljana


Po lanskoletnem Zagrebškem Real World Performance Tour-u smo v 2016 izvedli 4-dnevno interaktivno delavnico, ki smo jo organizirali s strokovnjaki iz iste Oraclove Real World Performance (RWP) ekipe. Delavnica ni del rednih Oracle tečajev, zato je bila to edinstvena priložnost, da ste prišli v stik z inštruktorjema iz RWP ekipe - delavnico sta vodila Mihajlo Tekic iz Kalifornije in Christine Qu iz Kitajske.

Na delavnici je bilo preko praktičnih primerov prikazana uporaba ustreznih arhitekturnih tehnik s katerimi je mogoče že v fazi načrtovanja doseči boljše performanse in skalabilnost podatkovne baze in aplikacij, ki jo uporabljajo. Fokus delavnice je kako lahko miti, slaba arhitektura, pomanjkanje testiranja in nerazumevanje principov delovanja podatkovne baze pripeljejo do problemov s skalabilnostjo ali celo do zaustavitve sistema ob večjih oziroma neenakomernih obremenitvah.

Delavnica je bila v angleškem jeziku.

 

Preberi več