Menu

MeetupsAPEX-logo2. SIOUG APEX Meetup

Torek 16. junij 2015, RC IKT - Tehnološki park Kranj

Na prvem, zelo dobro obiskanem prvem Apex Meetup dogodku, je bilo pogosto postavljeno vprašanje: Kdaj bo pa končno izšel Apex 5.0?
Odgovor smo dočakali 15. aprila, ko je Apex 5.0, tudi uradno izšel. Z uradnim izidom pa smo vsi dobili možnost, da ga začnemo uporabljati v naših okoljih.
Z uporabo seveda pridejo tudi izzivi (nekateri temu pravijo problemi) in o enemu od teh izzivov bi se radi posvetitli na naslednjem Meetup dogodku.
Tokratna tema ne bo vezana samo na verzijo 5.0, ampak bo aktualno pravzaprav za vse verzije.

Tema srečanja bo tako LOKALIZACIJA.

Preberi več

MeetupsAPEX-logo

3. APEX Meetup poročilo

SODO gostil 3. SIOUG APEX Meetup

V ponedeljek, 30.11.2015i je v družbi SODO potekalo srečanje uporabnikov programske opreme ORACLE - za področje APEX.

Apex je v aktivnostih društva SIOUG (Slovensko društvo Oracle uporabnikov) v letošnjem letu pustil močan pečat, saj so v Sloveniji na pobudo SIOUG začeli s »slovenskimi« Meetup srečanji, so sporočili iz družbe SODO

Preberi več

MeetupsAPEX-logo

4. SIOUG APEX Meetup
Četrtek, 2.junija 2016, G Design Hotel, Tržaška cesta 330, Ljubljana

PRIJAVNICA


Kot je bilo že večkrat izpostavljeno je bilo leto 2015 v znamenju Oracle Application Express-a. Če smo še bolj natančni je bilo to leto APEX-a verzije 5.0.

V letu 2016 so na tem področju ponovno velika pričakovanja, saj bo Oracle v tem letu izdal novo verzijo APEX-a – APEX 5.1. Nova verzija bo prinesla veliko novosti, mogoče celo več, kot se je za sam prehod iz verzije 5.0 na 5.1 pričakovalo. Predvsem gre tukaj izpostaviti Interactive Grid, integracija javascript JET knjižnice in podporo za Master / Detail / Detail.

 

Tema Meetupa

Žal ne vemo, kdaj točno bo nova verzija na voljo (vemo samo to, da bo to leto) in tudi ne kdaj bo na voljo Early Adopt verzija. Trenutno omenjenih novosti še ni možno niti pogledati niti preskusiti.
Pa vendarle bo glavna tema tokratnega meetupa ravno APEX 5.1. Preko webinarja se nam bo pridružil produktni vodja za APEX David Peake (http://dpeake.blogspot.si/) s predavanjem APEX 5.1 New Features.

Poleg predstavitve novosti verzije 5.1 bo prikazana še aplikacija, ki nam pomaga pri upravljanju s APEX internal sporočili, o čemer smo že govorili na 2. APEX SIOUG meetupu v Kranju. Čisto na koncu pa sledi še informacija o tem kakšne so usmeritve za verzije po verziji 5.1.

 

Preberi več

Oracle APEX 5 je na voljo!

"Oracle APEX 5 is the largest and most important release in the history of Oracle Application Express" je izjavil Michael J. Hichwa, Vice President of Oracle Database Tools.

 

 

 

 

Preberi več

1.APEX Meetup v Sloveniji

Torek, 7. april 2015, od 15:00 do 17:00, Plaza Hotel Ljubljana

Meetup je srečanje ljudi s skupnim interesom, ki za svoja srečanja uporabljajo socialna omrežja. Ker gre za Apex Meetup, je torej naš interes Oracle Application Express.

Preberi več